logo

Women's volleyball Barcelona Cup

vrijdag 7 juli 2017

Twee keer goud voor RTC Groningen

Het weekend van 30 juni, 1 en 2 juli hebben twee RTC teams deelgenomen aan de Women’s volleyball Barcelona CUP.

In het RTC onder 12 team speelden Sophie ten Berge, Nikée Keizer en Carmen Haak.

In het RTC onder 16 team speelden Fleur van der Zee, Fleur Renting, Isabelle Kammenga, Noa Wilting, Fleur Boersma, Lotte Zwiers en Eline Mosselaar.

 

RTC onder 16:

Alle poule wedstrijden op vrijdag en zaterdag werden ruim gewonnen. Hierdoor moesten ze op zondag ochtend een kruisfinale spelen tegen de nummer 2 uit de andere poule.

Dit team hadden ze eerder dit toernooi al verslagen, het moest dus te doen zijn! De eerste set ging de winst dan ook weer vrij gemakkelijk naar RTC Groningen. De tweede set waren er erg veel fouten en onzuiverheden aan eigen kant, het werd erg spannend maar ook deze set werd uiteindelijk met twee punten verschil gewonnen door het RTC. De finale werd gespeeld tegen Barca. De eerste set was het spannend en ging het gelijk op, uiteindelijk trok het RTC aan het langste eind er stond het team 1-0 voor. De tweede set was het al snel duidelijk, het RTC domineerde deze set. 25-13 winst. 2-0, dit betekend goud voor RTC onder 16!

 

RTC onder 12:

De poule wedstrijden op vrijdag werden allemaal dik gewonnen door het RTC. Op zaterdag kwamen ze hierdoor in de poule met de nummer 2 en 3 uit de andere poule. Ook deze wedstrijden gingen het team erg gemakkelijk af. Alle poule wedstrijden zijn uiteindelijk met 2-0 gewonnen. De tegenstanders hebben één set maximaal 12 punten weten te halen, alle andere sets zijn ze hier onder gebleven. In de finale op zondag speelden ze tegen Barca Pref, ook dit team was nog altijd ongeslagen. Vanaf het begin ging het hard tegen hard, het ging erg gelijk op. Uiteindelijk won het RTC de eerste set met 25-21. De tweede set hadden we erg veel moeite met de service druk. Nadat we alle mogelijke wissels hadden ingezet en beide time-outs hadden gebruikt kwamen we op 16-24 achter nog aardig terug in het spel, erg veel service druk van onze kant zorgde er voor dat we de tweede set met 22-25 verloren. Iedereen stond weer op scherp en was erg gedreven de derde set te winnen. Ook nu hadden we weer erg veel moeite met de service druk van Barca. Na een 9-2 achterstand ging de knop om. Het RTC kwam weer terug in het spel, ook wij hadden nu meer supporters aangezien onder 16 al klaar was met het spelen van de finale. De finale werd steeds spannender met een overvolle tribune en zaal, met erg veel lawaai voor beide teams! Het RTC had weer erg veel service druk en druk in de aanval, de eigen fouten last ging ook omlaag. Deze set hebben we weten te winnen met 15-13! 2-1 winst, wat een ontlading, ook goud voor RTC onder 12 die mee hebben gespeeld in de onder 14 poule! De meiden hebben de beker meegenomen naar school, hier heeft hij een mooi plekje gekregen!