VERHALEN

TTS on FIRE!

TTS on FIRE!

Dat was even schrikken. De TTS ON FIRE! Maar niet zoals je hoopt...

Midden in de nacht van 16 op 17 mei ging het brandalarm af en rukte de brandweer met groot materieel uit naar de Melisseweg.

Er is brand ontstaan in de opslagruimte met vluchtige stoffen. Gelukkig werkten alle systemen en voldoet de kast ook aan alle brandwerende eisen. Daardoor is de brand heel lokaal gebleven. Zelfs geen brandschade aan het aanpalende science prakticum lokaal.

Er was wel rook en vooral reur schade. Boven de plafondplaten heeft de rook en een indringende geur zich over de zuidelijke vleugel van het gebouw verspreid. Dat is de reden dat zowel ISK als de TTS alle lessen eruit gegooid hebben op die betreffende vrijdag. Gelukkig konden de centrale eindexamens wel doorgang vinden in de gymzaal aan de noordkant van het gebouw.

In het pinksterweekend is een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf erin geslaagd de school weer klaar te maken voor gebruik op dinsdag 21 mei. We hebben nog een check bij de brandweer en een stoffenexpert gedaan en zij adviseerden dat we het schoolgebouw weer kon worden.

De werkzaamheden die verricht zijn:

  • Plafondplaten zijn verwijderd omdat daar de geur in was getrokken. Nieuwe platen worden in de komende weken geplaatst.
  • Ozon-behandelingen
  • Intensieve schoonmaak
  • Meubels met stoffenbekleding zijn gereinigd. 
  • Muren zijn geverfd
  • De kluisjes bij de trap en op de eerste verdieping zijn gereinigd reinigen. 
  • De brandhaard werd volledig geïsoleerd, en een aantal dagen is de lucht continu weggepompt uit de opslag. Ondertussen is ook deze ruimte leeggehaald en schoongemaakt.

De geur in de school neemt gelukkig snel af en als binnenkort het science lokaal weer open gaat, dan is het weer business as usual!

we zijn blij dat er geen persoonlijke ongelukken zijn gebeurd en dat de overlast tot deze proporties beperkt is gebleven.